Locatii

12 dintre cele mai frumoase plaje din lume pe care trebuie sa le vizitezi

Cu gandul la vacanta de vara, va prezint in cele ce urmeaza 12 plaje minunate din intreaga lume in care oricine si-ar dori sa ajunga.

Plaja Whitehaven – Australia

 

 

Plaja Whitehaven este o fasie de coasta de 7 kilometri ce contureaza insula Whitsunday. Locul este renumit pentru culoarea alba a nisipului.

Nisipurile roz – Bahamas

 

Pe insula Harbour se gaseste una dintre cele mai uimitoare plaje din Bahamas. Mici particule ale scoicilor foraminifera dau nisipului aceasta culoare neobisnuta pentru o plaja.

Playa del Amor, Insulele Marietas – Mexic

 

Oamenii nu ar fi descoperit acest loc daca nu ar fi auzit sunetul valurilor. Playa del Amor este foarte putin vizitata, ceea ce o face destinatia perfecta pentru cei care cauta relaxare si intimitate in acelasi timp.

Plaja Navagio – Grecia

 

Insula Zakynthos din Grecia este unul dintre cele mai minunate locuri de pe pamant. Cu mult timp in urma, un vas ce transporta marfa de contrabanda a esuat pe nisipul acestei plaje. Vasul poate fi vazut si astazi pe nisipul alb al plajei.

Ipanema – Brazilia

 

Rio de Janeiro are 23 de plaje ce insumeaza peste 72 de kilometri in lungime. Ipanema este considerata cea mai renumita si exclusivista dintre aceste plaje.

Plaja Maho, Saint Martin

 

Bun venit in Maho! Aceasta este cu siguranta una dintre cele mai neobisnute plaje din lume. Situata in Caraibe, la 300 km de Puerto Rico, are ca element nemaiintalnit faptul ca avioanele decoleaza si aterizeaza trecand chiar pe deasupra plajei, la doar 10-20 de metri inaltime.

Plaja de sticla, California – SUA

O plaja minunata, “decorata” cu piese de sticla multicolora poate fi gasita in apropierea Fort Bragg, in Statele Unite ale Americii. La inceputul secolului XX era utilizata drept groapa de gunoi, insa din 1967 nu a mai avut acest scop. De multi ani teritoriul este perfect curat, nu mai exista gunoaie, insa plaja este acoperita de bucati mici de sticla ce sunt curatate tot timpul de valuri.

Bottom Bay, Barbados

 

Aceasta este cea mai frumoasa plaja din Barbados. Peisajul uimitor a transformat-o in unul din simbolurile tarii.

Plaja Hyams – Australia

 

Plaja Hyams este situata la 300 km de Sydney. Este renumita in intreaga lume pentru nisipurile sale albe.

Insula Vaadhoo – Maldive

Aceasta plaja este deosebit de frumoasa noaptea. Planctonul bioluminiscent ofera o stralucire aparte plajei, dupa cum puteti vedea si in fotografii.

Grace Bay – Insulele Turks si Caicos

Aceasta plaja pare un paradis pe pamant. Nisipul fin, de culoare alba atrage an de an foarte multi turisti. Grace Bay a fost de nenumarate ori recunoscuta ca fiind una dintre cele mai frumoase plaje din lume.

Seagaia Ocean Dome, Japonia

Daca te-ai saturat de plajele traditionale si cauti ceva nou, Ocean Dome e locul in care trebuie sa mergi. Vei gasi aici o plaja cu nisip alb, un ocean cu valuri artificiale pentru surfing, cascade, tobogane cu apa, piscine cu hidromasaj si spa, plante tropicale si distractii exotice – toate fiind create pentru a oferi relaxare deplina.

S-ar putea să-ți placă și...