camere
Casa si gradina

15 greseli pe care le facem in designul camerei de zi

Cand facem renovari, ne concentram pe preferintele noastre fara sa cunoastem lucruri de baza despre design. De aceea de multe ori rezultatul nu e cel asteptat. Am adunat aici cele mai comune greseli care ne scapa in realizarea living-ului.

 1. Exista o singura sursa de lumina localizata superior

sursa lumina

Sursa foto: homesolutionz, homeepiphany

Lumina creeaza atmosfera. Ar trebui sa iei in considerare starea ta de spirit, pentru ca nu e suficient un candelabru in mijlocul camerei. Creeaza-ti propriul sistem de iluminare folosind diverse lampi (de perete, podea), lumini de tavan, etc.

 1. Absenta sau dimensiunea gresita a covorului

covor

Sursa foto: hgtv, popsugar

Carpetele mici aduc un dezechilibru in camera, asadar fiti siguri ca alegeti dimensiunea corecta a covorului. Un covor de dimensiuni cat mai mari va da un aspect mai aerisit si complet al camerei.

 1. Televizorul in locul gresit

televizor

Sursa foto: caandesign, utahhomes-realestate

Locul cel mai potrivit pentru televizor este pe un perete gol. Nu instalati televizorul in fata sau aproape de fereastra, fiind daunator pentru vazul dumneavoastra cat si pentru claritatea imaginii. Distanta dintre ecran si canapea depinde de dimensiunile ecranului: distanta trebuie sa fie egala cu 3-5 diagonale. Luati acest lucru in considerare cand cumparati un televizor nou.

 1. Subestimati rolul ornamental al pernelor

perne

Sursa foto: bridgeprops, dg-home

Pernele de canapea creeaza o atmosfera confortabila si relaxanta. Atunci cand le alegeti luati in considerare daca materialele si textura lor se potrivesc cu tapiteria canapelei si fotoliilor. Pentru mobilier de dimensiuni mai mici, alegeti perne mici, in timp ce o canapea mare va permite cateva perne voluminoase.

 1. Canapeaua plasata langa perete

canapea

Sursa foto: housebeautiful

 Aceasta regula este valabila pentru camere incapatoare. Daca ai ocazia sa iti pui canapeaua departe de perete, fa-o. Vei largi vizual spatiul si acest lucru va crea confort.

 1. Mobilier inchis la culoare si tavan jos

tavan jos

Sursa foto: homester

Cand achizitionezi mobilier de culori inchise pentru o camera cu plafonul jos, o vei face sa arate mai stramta si mai inghesuita. Alegeti canapele si scaune compacte si mese inguste cu picioare lungi. Optati pentru culori care favorizeaza nuantele neutre ale luminii.

 1. Alegeti mobila conform principiilor de design, nu va bazati doar pe preferintele dumneavoastra

mobila

Sursa foto: brit, homester

Doar pentru ca mobila arata dragut, nu inseamna ca se potriveste casei tale. Asigura-te ca e confortabila pentru tine, incearc-o. Altfel, o vei folosi foarte rar sau iti va fi greu sa te obisnuiesti cu ea.

 1. Mobila care si-a pierdut relevanta

mobilier

Sursa foto: hgtv

Exista stil si cand e vorba de mobila. Mobilierul masiv cu spatare si cotiere voluminoase a iesit din moda cu mult timp in urma. Acordati atentie obiectelor cu linii drepte si siluete ascutite. Puteti alege si o canapea traditionala, dar optati pentru o culoare neasteptata si moderna.

 1. Fotografiile pozitionate prost

fotografii

Sursa foto: weekendhgtv

Nivelul perfect este la 153 cm de podea de la centrul imaginii. Daca ai prea multe poze, o galerie suspendata in loc de rame foto plasate in fiecare colt va fi o solutie excelenta.

 1. Mobila de dimensiuni mari

mobila mare

Sursa foto: homester, designmyhome

Cea mai frecventa greseala e atunci cand se utilizeaza mobilier nepotrivit pentru dimensiunile camerei. Daca ai un living spatios, atunci poti sa te gandesti la o canapea mai mare. Pentru camerele de zi mai mici, o canapea de 2 persoane si o pereche de fotolii ar fi de preferat.

 1. Centrul camerei este aerisit

camera

Sursa foto: homedesignlover

O sufragerie necesita un accent luminos. Poate fi vorba de un semineu, o lucrare de arta, o oglinda sau un tapet, important e sa atraga atentia.

 1. Plante in vase mici

plante

Sursa foto: kiddygrow, livingroom

Camera va aparea mai spatioasa daca vei pune o planta mai mare intr-un ghiveci de dimensiuni potrivite, decat sa ai multe plante in vase mici pe pervaz.

 1. Huse vintage pentru mobilier

huse mobilier

Sursa foto: homester

Cand le schimbi, husele de mobilier pot transforma aspectul intregii camere facand-o mai moderna si cu gust. Poti de asemenea sa schimbi imaginea livingului in functie de starea ta de spirit sau anotimpuri.

 1. Urmarind un singur stil

camere

Sursa foto: homester

Daca nu permiteti aparitia unor abateri si va fixati pe un singur stil de interior, camera va pierde din caldura si confortul dorit. Cel mai bine combinati elemente din preferintele proprii cu alte diverse stiluri.

 1. Perdelele care diminueaza vizual spatiul

perdele

Sursa foto: itsagrandvillelife

O astfel de greseala aparent nesemnificativa precum pozitionarea incorecta a perdelei poate sa va faca living-ul vizibil mai mic. Perdelele este important sa le puneti cat mai sus pentru a face sa para camera cat mai inalta. Alegeti o culoare mai deschisa si mai saturata decat restul nuantelor din camera.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *