dachstein
Locatii

15 privelisti din lume care te vor lasa mut de uimire

Exista in lume cateva locuri care sunt atat de incredibile incat tot ce poti sa faci este sa te minunezi privindu-le. In continuare iti prezint 15 dintre aceste locuri, care pur si simplu te vor lasa cu gura cascata.

Podul de peste ghetarul Dachstein – Austria

dachstein

Sursa foto: dailymail

Unul dintre podurile situate la cea mai mare inaltime din lume este cel de peste ghetarul Dachstein din Austria. Privelistea este uimitoare, insa daca ai rau de inaltime aceasta s-ar putea sa nu fie o destinatie potrivita pentru tine.

Desertul Namib se intalneste cu Oceanul Atlantic

desert ocean

Sursa foto: reddit

In desertul Namib din Africa de Sud pot fi vazute cele mai impresionante si inalte dune de nisip din lume. Acestea ajung chiar pana la tarmul Oceanului Atlantic, oferind o priveliste superba.

Insula Skye – Scotia

insula

Sursa foto: imgur

Insula Skye din Scotia este renumita pentru peisajele sale deosebit de frumoase si salbatice. Te va atrage pur si simplu cu peisajele sale pustii, muntii impresionanti, castelele vechi si lacurile de o limpezime extraordinara.

Cei 12 apostoli – Australia

apostoli

Sursa foto: imgur

Cei 12 apostoli sunt de fapt o serie de stanci care ies parca din ocean, situate pe coasta Parcului National Port Campbell din Australia. Stancile au fost formate de-a lungul miilor de ani, datorita miscarilor oceanelor si activitatii geologice.

Bagan – Myanmar

myanmar

Sursa foto: wordpress

In orasul antic Bagan poti vedea o multime de temple budiste si manastiri. Cu mult timp in urma in acest oras existau peste 10000 de centre religioase active, in prezent numarul acestora fiind de aproximativ 2200.

Varful Victoria – Hong Kong

victoria

Sursa foto: tapiture

Varful Victoria, situat la vest de Hong Kong, ofera o priveliste magnifica asupra acestui oras incredibil pe timpul noptii. E greu de imaginat ca ai mai putea gasi un asemenea peisaj undeva pe pamant.

Podul lunii – Taiwan

pod

Sursa foto: flickr

Podul lunii este atractia principala a parcului Dahu din orasul Taipei. In lumina amurgului sau a lunii peisajul devine absolut incantator – ti se creeaza impresia ca este realizat din oglinzi.

Stancile albe din Dover – Anglia

stanci

Sursa foto: hdwallfree

Aceste renumite stanci albe pot fi gasite pe coasta regiunii Kent. Au fost folosite inca din vremuri antice de pescari pentru orientare, intrucat reprezentau un prim semn ca se apropia de Anglia de pe mare.

Limba trolului – Norvegia

limba trolului

Sursa foto: yandex

Aceasta stanca iese pur si simplu din corpul muntelui. Este situata la 350 metri deasupra unui lac si se poate ajunge destul de greu la ea – singurul mod este parcurgerea unui traseu de peste 12 kilometri pe jos.

Muntele Corcovado, Rio de Janeiro – Brazilia

rio

Sursa foto: reddit

Din varful acestui munte, unde se afla si statuia lui Iisus Hristos, vei avea o perspectiva unica asupra orasului vibrant Rio de Janeiro.

Insula Pastelui

insula pastelui

Sursa foto: flickr

Insula Pastelui este o bucata de uscat pierduta undeva in imensitatea oceanului Pacific. Privelistea statuilor de pe aceasta insula in amurg este prea frumoasa pentru a fi descrisa in cuvinte.

Pestera Melissani, Kefalonia – Grecia

pestera

Sursa foto: iliketowastemytime

Conform mitologiei grecesti, aceasta pestera era locuita de nimfe, care atrageau marinarii aflati in trecere cu frumusetea lor incredibila. In zilele noastre nu mai e nevoie de asa ceva pentru a merge acolo – peisajul e pur si simplu incredibil!

Fjallabaksleid – Islanda

islanda

Sursa foto: 500px

Acest loc al carui nume e de nepronuntat iti va pune la dispozitie peisaje pitoresti, formate de-a lungul miilor de ani de activitate geologica.

Muntele Kilimanjaro – Tanzania

kilimanjaro

Sursa foto: imgur

40.000 de turisti ajung pe muntele Kilimanjaro in fiecare an, fara a tine cont de ghizi si personalul care ii calauzeste. Chiar si de la distanta muntele ofera o priveliste incredibila, insa oricine ajunge in varf se declara pur si simplu incantat.

Hotelul Cambrian din Alpii elvetieni

alpi

Sursa foto: mastermeeting

Dintre toate locatiile mentionate aici, aceasta este de departe cea care te va lasa cu gura cascata. Peisajul salbatic si deosebit de pitoresc e parca scos din basme.

S-ar putea să-ți placă și...