Curiozitati Noutati Trends

7 motive pentru care Olanda poate fi considerata tara viitorului

Olanda a fost dintotdeauna renumita pentru proiectele sale ambitioase care au uimit si au impresionat oameni din intreaga lume. Probabil fiecare tara ar trebui sa ii urmeze exemplul, sau cel putin sa incerce sa implementeze unul dintre cele 7 proiecte enumerate in cele ce urmeaza.

  • E singura tara unde nu exista animale abandonate

Relativ recent a fost confirmat oficial faptul ca nu exista pisici si caini abandonati, liberi pe strazi, in Olanda. Guvernul a reusit sa faca acest lucru fara a rani in vreun fel animalele, autoritatile adoptand legi stricte care pedepsesc abuzul impotriva animalelor.

  • Olanda are prima pista pentru biciclisti cu panouri solare

Proiectul intitulat SolaRoad este rezultatul unei colaborari intre guvern, sectorul privat si cel academic. Prima parte a pistei a fost deschisa in 2015. Desi are doar 100 de metri, este cu adevarat revolutionara si ar putea fi o solutie adoptata pentru toate drumurile viitorului. Ideea de baza a proiectului este de a utiliza energia solara captata de pista pentru iluminatul public si pentru prizele de incarcare ale vehiculelor electrice.

  • Punctele de incarcare pentru masini electrice sunt pozitionate din 50 in 50 de metri

Unul dintre punctele forte ale acestei tari este sistemul de transport sustenabil. In incercarea de a inlatura pe cat posibil autovehiculele care emit noxe, au fost instalate puncte de incarcare pentru autovehicule electrice, incurajand astfel utilizarea acestora.

  • In Olanda exista un oras unde nimeni nu conduce autoturisme

Orasul olandez Houten este considerat cel mai sigur oras din lume. La inceputul anilor 1980, 4000 de cetateni au luat decizia de a incuraja orice locatar al orasului sa foloseasca bicicletele in locul transportului cu autovehicule. In timp, toti cetatenii orasului au ajuns sa foloseasca bicicletele ca mijloc principal de transport.

  • Autoritatile au de gand sa interzica vanzarea-cumpararea de autovehicule pe benzina sau motorina

Autovehiculele cu motoare pe benzina si motorina nu vor mai fi disponibile in Olanda dupa anul 2025. In afara acestui aspect, proprietarii de autovehicule ce folosesc energie alternativa nu trebuie sa plateasca taxe suplimentare, iar ca rezultat vehiculele prietenoase cu mediul au ajuns la preturi cu pana la 15.000 euro mai ieftine in Olanda.

  • Olanda e nevoita sa isi inchida treptat inchisorile, din lipsa de detinuti

Guvernul olandez a inceput sa implementeze masuri pentru a reduce rata criminalitatii in tara, iar rezultatele au fost exceptionale. Datorita lipsei detinutilor, din anul 2009 si pana in prezent in Olanda s-au inchis 19 penitenciare. Conform unor rapoarte recente, rata medie de incarcerare in Olanda este de aproximativ 163 persoane la 100.000 locuitori, care inseamna mai putin decat jumatatea ratei de incarcerare din Brazilia.

  • In Olanda exista ecoducte – pasaje construite peste caile rutiere pentru ca animalele sa poata trece fara a fi in vreun pericol

Sursa foto: beeldbank

 

 

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *