Casa si gradina Curiozitati Trends

Acesti arhitecti incredibil de talentati au dovedit faptul ca gradinile pot fi create chiar si pe acoperis

In zilele noastre tot mai multe orase industrializate din intreaga lume sufera de lipsa parcurilor si a spatiilor verzi. In cel mai bun caz, asemenea spatii sunt distribuite inegal. Cu toate acestea, arhitecti talentati gasesc adesea solutii la asemenea probleme: creeaza gradini urbane chiar pe acoperisurile locuintelor. Asemenea gradini pot transforma si cele mai anoste si “gri” orase in oaze abundente de verdeata.

Am selectat aici cele mai remarcabile design-uri de gradini realizate pe acoperis. Vizionare placuta!

Casa Moomin – Japonia

Sursa foto: yui.kubo

Aceasta casa de poveste cu acoperis albastru este situata intr-un parc nu foarte departe de zgomotoasa metropola Tokyo.

Un acoperis inverzit in Toronto

 

Sursa foto: Jackman Chiu

Intreaga cladire a fost construita folosind tehnologie “verde”, insa acoperisul este de-a dreptul uimitor. Doar imaginati-va aceasta oaza de verdeata in mijlocul unui oras ocupat, plin de zgarie nori!

Un hotel din Austria

Sursa foto: Intentionalart

Aceasta constructie realizata de un arhitect austriac este o adevarata capodopera de arta moderna. Fatadele colorate, ferestrele rotunde, copacii, iarba si verdeata de pe acoperis sunt de-a dreptul impresionante!

O casa intr-adevar uimitoare din China

Sursa foto: Eric

Modelul realizat din iarba direct pe acoperis este atat de bine conceput incat se confunda pur si simplu cu natura inconjuratoare!

Un garaj din Canada

Sursa foto: pnwra

Ai un mic spatiu si nu stii cum sa il fructifici? Iata o idee foarte buna de a inverzi garajul si de a-i completa acoperisul cu florile tale preferate.

Campus universitar din Singapore

Sursa foto: Venet Osmani

Campusul Universitatii de Tehnologie Nanyang este cel mai mare si evident cel mai frumos din Singapore.

Primaria din Chicago

Sursa foto:Toxel Magazine

Acoperisul primariei din Chicago nu este in mod normal accesibil publicului fara un tur oficial programat dinainte. Cu toate acestea, acoperisul poate fi vazut din alte 33 de cladiri mai inalte din apropierea institutiei.

Casute confortabile din Insulele Feroe

 

Sursa foto: Ólavur Fredriksen

Pana in a doua jumatate a secolului XX, acoperisurile realizate din pamant erau adesea intalnite in zonele rurale din tarile scandinave. Care este principala provocare a populatiei din aceasta zona? Ati ghicit – temperaturile reci! Acoperisurile verzi servesc ca un izolator natural foarte bun, tinand la distanta frigul excesiv dar si ploile intense.

Restaurant suedes din SUA

Sursa foto: JanetandPhil

Proprietarii acestui restaurant cu specific suedez din SUA si-au creat propria marca pentru business: capre ce pasc iarba de pe acoperis!

S-ar putea să-ți placă și...