termostat
Casa si gradina

Ce functii ale termostatului sunt criterii de selectie pentru acest dispozitiv

Cand termostatele au fost inventate, banuim ca acel cineva avea nevoie de confort mai bine definit. In timp, aceste dispozitive au devenit atat de populare, incat au inceput sa apara versiuni tot mai complexe. La ora actuala ai fi surprins sa stii cate tehnologii stau la baza acestor aparate. Unele dintre ele corespund cu un nivel de viata modern, astfel ca functiile sunt si ele pe masura.

Ce poate sa il intereseze pe utilizator cand vine vorba de acest dispozitiv? Functiile pe care le include si modul in care ii poate imbunatati experienta, confortul, mai exact cum poate sa ii faciliteze accesul la sistemul de incalzire al casei este interesul. Concret, caracteristicile dorite ar putea fi cele de genul:

Programare diversa

Desigur ca pe cat este de complex, pe atat mai eficient isi va face treaba. Tocmai pentru ca oricat de stabil ar fi un program, zilele par sa fie surprinzatoare, este nevoie de posibilitatea de a regla oricand, cu minim de efort, programul zilei.

In acest sens, edificatoare pot fi sistemele de tip termostate inteligente Salus. Unele dintre acestea au optiunea de programare per saptamana, cu 5 temperaturi pe zi.

Sistem de avertizare

Termostatele functioneaza pe baza de simboluri si emit alerte luminoase, prin led-ul din dotare. Acum depinde si ce tip de sistem este si ce poate avertiza pe utilizator. Unele amintesc ca bateria este de inlocuit, altele despre buna functionare a centralei, despre distanta la care este utilizatorul – functia de geolocatie ce aminteste daca ar trebui sa se seteze modul de vacanta pe perioada plecarii etc.

Orice modalitate de reducere a consumului

Din momentul achizitiei unui termostat, este evident ca un utilizator are in minte nevoia de a economisi. Asadar, cauta orice ajutor in acest sens. Termostatul ar putea fi el insusi de ajutor. Tot la Salus Controls gasim un tip de termostat ce dispune de modul „Sleep” ce economiseste bateria pe timp de vara.

Daca ne referim la sistemul lor inteligent Smart Home, ce poate fi controlat prin telefon, aplicatie sau de pe web, acesta include mai multe functii de acest gen. Odata instalati toti senzorii, sistemul avertizeaza unde se detecteaza o fereastra deschisa spre exemplu, pentru a nu pierde caldura.

Cat despre controlul si confortul in sine a temperaturii din casa si a apei, atat cea din robinete, cat si cea din tevi la calorifere, termostatele permit ajustari de pana la 35˚ C. Unele functii ale termostatelor de clasa moderna sunt in masura sa depisteze locatia si sa ofere posibilitatea unui utilizator de a seta din timp ce temperatura isi doreste sa aiba la revenirea acasa.

Cu functii anti-inghet, comunicare rapida cu centrala, afisaj complex, forma compacta si usor de folosit, un termostat este dorit a fi micul ajutor al casei. Functiile acestor dispozitive vin sa demonstreze ca modernul este inca putin cunoscut, ca sunt atat de multe maniere prin care putem sa ne usuram viata.

Salus Controls dispune de o gama variata de termostate inteligente. Acestea sunt dovada vie a faptului ca un astfel de dispozitiv merita  sa fie cat mai complex pentru a multumi pe deplin cerintele de confort al unui utilizator.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *