minte
Curiozitati

Sapte idei extraordinare pentru a va pacali trupul si mintea in obtinerea fericirii

Creierul nostru poate realiza lucruri extraordinare. O sumedenie de abilitati raman un mister, dar in zilele de astazi oamenii de stiinta afla din ce in ce mai multe cu privire la functionarea creierului si au gasit metode de a-l “insela”.

Muzica va intareste sistemul imunitar

muzica

Sursa foto: portafolio

Cu mult timp in urma, cercetatorii au stabilit ca muzica reduce nivelul hormonului de stres. Dar muzica poate chiar sa vindece. Corpul nostru este legat de creier prin intermediul unor reactii chimice. De exemplu cand ascultam muzica favorita, se reduce nivelul de stres si organismul produce anticorpi care intaresc sistemul imunitar si lupta cu bolile.

Zambiti si va veti simti mai bine

zambet

Sursa foto: posttoday

Expresiile faciale ne influenteaza starea de spirit. Daca mergeti la plimbare si sunteti fericit, veti zambi iar corpul va percepe starea de fericire. Daca nu va simtiti in stare sa zambiti, incercati un truc: tineti intre dinti un creion si muschii fetei se vor detensiona, acest aspect va insela creierul.

Puteti reduce durerea folosind un sistem binocular

binoclu

Sursa foto: goodfon

Cercetatorii de la Oxford au experimentat ca durerea se reduce daca priviti partea dureroasa printrun sistem care micsoreaza dimensiunile – creierul va reduce si el marimea organului afectat.

Gesticularea ajuta la memorare

gest

Sursa foto: wallpapers-fenix

Psihologii de la Universitatea din Manchester au studiat gesticularea si au constatat ca imbunatateste functia memoriei. Cine explica folosind si gesturi se face mai bine inteles si memoria are doar de castigat.

Urechile percep sunetele in mod diferit

urechi

Sursa foto: liveinternet

Mitul celor doua emisfere cerebrale care percep diferit senzatiile este de mult elucidat. Teoria explica si cum percepem sunetele. Urechea dreapta percepe mai bine vorbirea iar cea stanga,  sunetele muzicale. Instinctiv ne inclinam cu urechea respectiva pentru a percepe conversatii sau muzica.

Palatul memoriei

memorie

Sursa foto: tebyan

Exista o metoda pentru imbunatatirea memoriei. Creati o imagine asociata unei informatii si creierul va retine mai usor informatia. In loc sa retineti cifre sau informatii verbale, creati imagini si ajutati-va de memoria vizuala.

Efectul Ganzfeld

efect

Sursa foto: image-store

Efectul Ganzfield a fost studiat in timpul cercetarilor abilitatilor psihice. In acest experiment, persoana studiata a avut mingi de ping pong puse pe ochi, casti in urechi si o sursa de lumina asupra fetei. Intr-o stare de sunet si lumina constante, creierul a inceput sa ignore zgomotele si culorile creand izolare totala, in aceasta stare fiind avantajate abilitatile psihice ale persoanei.

S-ar putea să-ți placă și...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *