spondiloza cervicala
servicii

Spondiloza cervicala – una dintre cele mai suparatoare afectiuni in societatea curenta

Afectiunea care cauzeaza atat de mult deranj in randul romanilor in societatea curenta este spondiloza cervicala. Aceasta se manifesta prin uzura anormala a coloanei cervicale, afectand discurile intervertebrale si corpurile vertebrale de la nivelul gatului, dar si canalului vertebral care protejeaza maduva spinarii.

Motivele pentru care se instaleaza spondiloza cervicala pot fi variate. Dintre cele mai intalnite amintim: miscarile vicioase repetate in timp, deshidratarea discului vertebral, adoptarea pozitiilor incorecte, procesul de imbatranire, activitatile fizice intense, traumatismele suferite de coloana vertebrala cervicala, dar si stilul sedentar de viata. Cei care sufera de ea vor cauta imediat dupa spondiloza cervicala tratament noninvaziv 2018 pentru ca vor dori sa scape cat mai repede de efectele negative si de durerile pe care le provoaca. Inainte de asta insa, este necesara cunoasterea unor aspecte ce o vizeaza.

Cum stii ca suferi de spondiloza cervicala?

Iti poti da seama ca te confrunti cu aceasta afectiune cand resimti unul din urmatoarele simptome:

-slabiciune in muschii gatului;

-furnicaturile si amorteala din regiunea cefei si a bratelor;

-durerea de la baza craniului, din ceafa, umeri si brate;

-stranutul si miscarile rapide care induc dureri;

-dificultatea de a efectua miscari bruste cu capul;

-oboseala musculara de la nivel de brate;

-contracturile musculaturii paravertebrale superioare.

Care este rolul tratamentelor pentru spondiloza cervicala?

Dintre cele mai importante obiective ale diverselor tratamente indicate pentru aceasta afectiune amintim: lupta impotriva contracturilor musculare, indepartarea durerii, eliminarea tulburarilor senzitive de la nivelul bratelor si a umerilor, revenirea persoanei care sufera de acesta afectiune la activitatile obisnuite.

Daca ar fi sa facem o comparatie intre varietatea tratamentelor existente la ora actuala pentru aceasta afectiune, am putea spune ca nici unul nu este dificil. Realizand o cautare online rapida dupa spondiloza cervicala tratament noninvaziv 2018, rezultatele vor conclude ca majoritatea celor pe care le indica specialistii dau rezultate, atata timp cat sunt aplicate corect.

Foarte cunoscut dintre aceste tratamente, la ora actuala este tratamentul chiropractic. Acesta este renumit pentru eficienta pe care o are mai ales in tratarea durerilor aparute la nivelul coloanei vertebrale.

Se aplica prin tehnici variate, dupa nevoie si dupa afectiune. Astfel, acestea se impart in tehnici ce se executa cu viteza redusa si amplitudine de manipulare mare si tehnici de viteza mare cu amplitudine de manipulare scazuta.

Manipularea cervicala poate fi contraindicata in anumite situatii, atunci cand pacientul are diferite infectii , fracturi ale corpilor vertebrali, cancer de diverse tipuri, tulburari reumatologice sau mielopatia.

Pentru ca efectele sa fie depline, se completeaza tratamentul chiropractic pentru aceasta afectiune cu exercitii care au fost special concepute pentru a inlatura durerile nedorite pe care le provoaca. Este indicat sa se creeze si o rutina de exercitii izometrice dedicate musculaturii din zona gatului, cele pentru flexibilitatea si intarirea musculaturii din aceasta zona dar si pentru musculaturaa umerilor, alaturi de exercitiile de intarire a musculaturii spatelui.

Marele avantaj pe care il prezinta tratamentul chiropractic, ce a castigat o popularitate inegalabila in ultimii ani, este ca nu doare. Acesta presupune in jur de 4 -6 sedinte, dupa gravitatea afectiunii si clinica in care este realizat. Inca o parte avantajoasa a acestuia este ca nu necesita administrarea de medicamente.

Cei care sunt interesati de o astfel de tehnica de tratament trebuie sa aleaga atent clinica. Este necesar ca activitatea sa fie desfasurata de catre chiropractori autorizati, care au experienta in acest domeniu si pot aborda corespunzator afectiunile coloanei vertebrale. Astfel, tratarea spondilozei cervicale se realizeaza atent si fara complicatii. Tratamentul in sine prezinta efecte de lunga durata si permite revenirea la activitatile zilnice in scurt timp dupa finalizarea sa.

Te invit sa intri pe chiromedicahealthcenter.ro pentru a afla mai multe despre aceasta modalitate de tratare a spondilozei cervicale, dar si pentru a beneficia de acest tratament, la cotele cele mai inalte de profesionalism si eficienta.

S-ar putea să-ți placă și...