Curiozitati Locatii

Top 16 aeroporturi din lume din care nu vei mai vrea sa pleci

Cei care au calatorit cu avionul stiu cat de incantatoare este prima interactiune cu o noua tara, mai ales atunci cand prima impresie este data de un aeroport incredibil. Va prezint in continuare 16 aeroporturi pur si simplu incredibile, care uimesc fiecare vizitator.

Aeroportul international Ashgabat – Turkmenistan

Surse foto: twitter, twitter,

Noul aeroport din Ashgabat, care are forma unui soin aflat in zbor, a devenit un simbol al tarii si a intrat si in Cartea Recordurilor datorita constructiei sale.

Aeroportul international Abu Dhabi – Emiratele Arabe Unite

Surse foto: facebook,: wikimedia

Aeroportul, care arata ca o nava care pluteste, este localizat intre Abu Dhabi si Dubai, integrandu-se perfect in atmosfera luxurianta a celor doua orase.

Aeroportul international Lyon-Saint-Exupéry – Lyon, Franta

Sursa foto: BonjourLaFrance, Pinterest

Aeroportul este denumit dupa renumitul scriitor francez, originar din Lyon, care a fost si pilot profesionist.

Aeroportul Marrakesh Menara – Maroc

 

Surse foto: Made in marrakech,Via Gallica

Acest aeroport este unul dintre cele mai frumoase din lume si este folosit pentru zboruri interne, transcontinentale si internationale. A fost construit dupa un proiect care a reunit tehnologii europene dar si elemente de cultura si traditie marocana.

Aeroportul international Incheon – Coreea de Sud

Surse foto: calatorim.roPinterest

Acesta este unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, primind an de an (incepand din 2005) recunoastere din partea Consiliului International al Aeroporturilor ca fiind cel mai bun aeroport din lume.

Aeroportul international Shenzhen Bao’an – Shenzen, China

Surse foto: A As Architecture

Acesta este singurul aeroport din China care este conectat si cu porturi, pentru a deservi atat traficul de pasageri cat si traficul de marfuri.

Aeroportul international Washington Dulles – Washington, SUA

Surse foto: wikimedia, wikipedia

Aeroportul este denumit dupa John Foster Dulles, secretar de stat in timpul presedintelui Dwight E. Eisenhower. Aeroportul Dulles este unul din cele 3 aeroporturi ce deservesc Washington-ul, dar si cel mai aglomerat dintre ele.

Aeroportul international John F. Kennedy – New York, SUA

Sursa foto: Airports Worldwide,

Aceasta cladire este considerata a fi una dintre cele mai originale, dintre toate aeroporturile construite in lume. Inauntru aspectul este mai uimitor decat din exterior: nu exista delimitari clare, colturi si pereti, intregul design are elemente ce curg din unul in altul si totul pare a fi intr-o continua miscare.

Aeroportul international Beijing, Terminalul 3 – Beijing, China

Sursa foto: wikipedia

cesta este primul aeroport din China. Liniile constructiei amintesc de imaginea unui dragon, iar elementele interioare de design sunt realizate in stilul traditional chinezesc.

Aeroportul international Denver – SUA

Surse foto: wikimedia, fineartamerica.com

Ce poate fi spus despre acest aeroport decat ca impresioneaza pur si simplu prin elementele de constructie?

Aeroportul International Kansai – Japonia

Sursa foto: calatorim.ro

Aeroportul este construit pe o insula artificiala. Pentru a face legatura cu uscatul, a fost construit podul Sky Gate Bridge R, de o lungime de 3,75 km. Aeroportul din Kansai si toate constructiile adiacente acestuia sunt considerate adevarate minuni ale acestui secol.

Aeroportul international Dubai

Surse foto: Publika.md,YouTube

Este cel mai mare aeroport din Emiratele Arabe Unite si isi intampina pasagerii cu palmieri chiar in cadrul terminalului.

Aeroportul international Los Angeles

Surse foto: Alucobond, Wall Street Journal

Acesta este unul dintre cele mai mari aeroporturi internationale si pentru multi ani a fost considerat cel mai renumit punct de plecari si sosiri din lume.

Aeroportul international San Francisco

Sursa foto:Eater SF, Wikimedia Commons

Acesta este cel mai mare aeroport din punct de vedere al traficului de pasageri din zona orasului San Francisco. In cadrul aeroportului exista muzee, librarii si zone de asteptare in care calatorii pot vedea oricand expozitii temporare de obiecte de arta.

Aeroportul international Samui – Thailanda

Surse foto: Samui International Airport

Desi aspectul nu denota asta, aeroportul din Samui deserveste peste 1 milion de pasageri anual.

Aeroportul Princess Juliana (Sint Maarten)

Sursa foto: YouTube, Airlines Travel

Acest aeroport este impresionant prin imaginea spectaculoasa oferita turistilor. Avioanele trec si aterizeaza la o altitudine foarte joasa si la o distanta foarte redusa de plaja din apropiere.

S-ar putea să-ți placă și...